Kasım 21, 2010

yorumsuz:)

Tek kart Tarot Falınız




Kılıç Kraliçesi

Kılıç Kraliçesi "hava" grubunun dişiliğini simgeler. Aklı, uyanıklığı, özgürlüğü, yaratıcı gücü ve çabuk kavrama yeteneğini gösterir. Bir sorunun çözümünde hiç bir kuşkuya kapılmadan aklımızı kullanacağımıza işaret eder. Bu kartın eski imajı "kötü kadın" veya en iyi "dul kadın" iken, bugün yorumu kendini esaretten kurtaran kadın olarak yapılmaktadır. Çok ender olarak bu kartı, albenisinin arkasında soğukluk ve mesafe gizleyen buzlar kraliçesi yönü ile değerlendirmek gerekir.

İş hayatımızda Kılıç Kraliçesi öğrenme isteğinin yoğun olduğunu, çevremizdeki olayları uyanıklıkla izlediğimizi, zeki davrandığımızı, konuşmalarda veya toplantılarda serbest, açık ve atak olduğumuzu gösterir. Ayrıca özgürlüğümüze de aşırı düşkünüzdür. Bu yüzden de bir koltuğa veya pozisyona yapışıp kalmayız. Yeni imkanlar açıldığında her zaman için gitmeye hazırız.

Mantık alanında Kılıç Kraliçesi, fikir zenginliği, yaratıcılık ve öğrenme isteğinin yanısıra bağlılıkların farkına varıp, baskılarından kurtulma isteğini gösterir. Bu yüzden bu kart kişinin uyanışını ve kendini bulmasını simgeler.

Kişisel ilişkilerimizde Kılıç Kraliçesi kendini bulma ve ilişkinin bilincine varma anlamında yorumlanmalıdır. İlk etapta bize baskı yapan ve hoşumuza gitmeyen durumları tüm açıklığı ile kavrayıp, ortaya atmak ve gerekirse araya mesafe koymak gerekir. Bu dönemlerde ilişkide eşitliğin üstüne daha fazla düşeriz ve kendi özgürlüğümüz sayesinde daha kararlı oluruz. Her durumda bu kart bize bazı davranışları onaylayama-yacağımızı gösterir. Bu yüzden bazen soğuk davranacağımızı, alaycı ve ısırgan olabileceğimizi gösterir.